El este președintele Consiliului Județean Iași, Maricel Popa. Acesta a ținut un discurs plin de patos, în care a făcut apel la unitate, solidaritate, patriotism și le-a transmis felicitări tuturor românilor de pretutindeni, … de la Nisa până la Tisa!, relatează bunadimineataiasi.ro.

Gafă colosală a baronului local

Maricel Popa a reușit să înveselească atmosfera cu ocazia discursului pe care l-a ținut de 1 Decembrie în față a mii de oameni. Când mai avea un pic și scapa de hop, el a transmis urări de „La Mulți Ani” românilor de pretutindeni, dar a confundat râul Nistru cu Nisa, un cunoscut oraș din Franța. Un mic amănunt care înseamnă o uriașă diferență.

Discursul a fost unul plin de bâlbe și de greșeli, potrivit ziariștilor ieșeni, recitarea să dovedindu-se un adevărat chin pentru politicianul moldav.

”Sărbătorim astăzi, împreuna, Ziua Națională cu recunoștință și înțelepciune pentru înaintașii noștri, care au făcut posibilă România Mare dar și cu încrederea și speranța în viitorul pe care noi că nație îl construim. Astăzi este sărbătoarea noastră, sărbătoarea strămoșilor noștri, este sărbătoarea fiilor și  a nepoților noștri. În 1916 a sosit Trenul Regal la Iași, tot guvernul, tot parlamentul s-a mutat la Iași.  Iașul s-a sacrificat pentru păstrarea unității, de asta rog toți parlamentarii din Moldova, din țară să luptăm împreună pentru Moldova, pentru autostradă. Că de fiecare dată ziua Marii Uniri este un îndemn la solidaritate și mândrie Națională. La mulți ani Ieșeni! La mulți ani România! La mulți ani România de pretudindeni din Basarabia, de la Nisa până la Tisa, până la Dunăre! La mulți ani români de pretutindeni! La mulți ani!”, această fiind ultima parte a discursului ținut de Popa.