Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anuțat, la Antena 3 ce măsuri vor fi luate după 15 mai, atunci când autoritățile se așteaptă la aglomerații odată cu intrarea în vigoare a stării de alertă și relaxarea măsurilor. Potrivit lui Firea, începând de vineri, 15 mai, de dimineață vor fi redeschise toate cele 50 de parcuri din București.

Primarul Capitalei și-a exprimat dezamăgirea că autoritățile centrale au aruncat vina pe consiliile locale pentru închiderea parcurilor și reiterează că această măsură a fost luată în întreaga Europa, la recomandarea specialiștilor din sănătate.

„Noi putem să monitorizăm ce se întâmplă în parcuri cu ajutorul Poliției Locale, dar n-am vrea să ne transformăm în niște ‘jandarmi’”, a spus Firea, referitor la măsurile de supraveghere în contextul noii stări de alertă.

O recomendare venită din partea primarului Capitalei pentru angajatori este ca aceștia să dispună lucrul în ture, pentru a evita „presiunea mare pe metrou și autobuze”.

În opini sa, „eforturile autorităților vor fi zădărnicite dacă se creează aglomerație.”

Un alt anunț important se referă la numărul mijoacelor de transport. Potrivit lui Firea, va fi folosit tot parcul STB, adică 1100 de autobuze, 280 de tramvaie și 180 de troleibuze.