Epidemia de coronavirus a băgat spaima în oameni, la nivel mondial. Pentru a se apăra împotriva infectării cu noul coronavirus, majoritatea persoanelor și-au achiziționat măști de protecție. Însă, odată cu extinderea virusului ucigaș, oamenii și-au cumpărat, preventiv, un număr mare de măști medicinale, ceea ce a dus la o criză în farmacii. Cei care vor să mai cumpere măști, o pot face de pe internet, însă, la un preț mult mai mare.

În urmă cu două săptămâni, o mască putea fi achiziționată la prețul de 65 de bani, iar acum costă 4 lei. Comandată pe internet, masca ajunge și la 150 de lei.

Un reporter de la Antena 3 a mers în mai multe farmacii pentru a căuta măști medicinale. Iată ce a spus jurnalistul:

“Este ora 16 şi suntem cu echipa de filmare pe teren de la ora 12 fix. În acest timp am căutat măşti medicinale în fiecare farmacie care mi-a ieşit în cale. Abia acum, după 4 ore, undeva în sectorul doi, am găsit numai două astfel de bucăţi la preţul de patru lei fiecare. Asta în condiţiile în care până acum o astfel de mască costa 65 de bani…maxim un leu pe fiecare bucată” – Andrei Grigore, reporter Antena3.

În unele farmacii stocul este deja epuizat, iar cele care încă mai vând măști, o fac la un preț mult mai mare. Disperarea oamenilor îi împinge la a plăti oricât, doar pentru a se proteja împotriva unei posibile infectări cu virusul mortal.

Însă, medicii recomandă și alte măsuri de prevenție, nu doar purtarea măștii. Spălatul pe mâini și o igienă corespunzătoare pot împiedica semnificativ o posibilă infectare.