Și tatăl lui Hamude este cercetat în dosar. Magistrați îl acuză de ucidere din culpă, înșelăciune și falsificarea sau substituirea de alimente sau alte produse în cazul celor zece ieșeni care au murit intoxicați cu alcool metilic. Conform procurorilor de caz, șapte persoane au fost aduse, duminică, la Iași, la audieri, în dosarul spirtului contrafăcut, printre care și tatăl vedetei TV, scrie BZI.

Anchetatorii au început între timp să deshumeze pe cei decedați pentru anchetă, fiind făcute necropsii chiar în cimitirul unei comune din Iași. Oamenii legii vor să vadă dacă moartea a doi bărbați care au fost găsiți morți în urmă cu câteva zile a survenit tot din cauza consumului de spirt contrafăcut.

Cea mai gravă situație în acest caz s-a petrecut în comuna ieșeană Stolniceni Prăjescu, satul Brătești. Acolo au murit trei persoane, iar ulterior a mai decedat una. Trei bărbați și o femeie s-au intoxicat cu metanolul aflat în spirtul contrafăcut. În total, nouă persoane au fost găsite decedate, iar a zecea a murit la spital. Potrivit BZI, alcoolul sanitar ucigaș se numește „SANTE MED” și are ca descriere „produs pentru igiena umană, dezinfectant general de uz extern”.

În urma activităților, oamenii legii au ajuns la „numitorul comun”. Spirtul „SANTE MED”. Câteva sticle au fost duse la analize, iar rezultatul a fost cât se poate de clar. În loc de alcool etilic în conținut era alcool metilic. Imediat polițiștii au retras toate sticlele de spirt „SANTE MED” de pe piață. Zeci de sticle au ajuns pe mână oamenilor legii, însă la fel de multe au ajuns în rândul populației. La Stolniceni Prăjescu lucrurile sunt destul de clare. Toți cei careau murit au băut spirt. O sticlă de „SANTE MED” de 500 de ml costa 12 lei.