Plecarea Regatului Unit din Uniunea Europeană, care are loc formal la miezul nopţii, este un „şoc” şi „un semnal de alarmă istoric pentru întreaga Europă”, a declarat vineri preşedintele francez Emmanuel Macron, cu câteva ore înainte de Brexit, transmite AFP.

Potrivit lui Macron, retragerea Marii Britanii din UE „trebuie să ne facă să reflectăm”. „Acest Brexit este posibil (…) pentru că nu am schimbat suficient Europa noastră”, a spus preşedintele francez, într-o declaraţie înregistrată, potrivit Agerpres.

Regatul Unit nu va mai fi tratat ca atunci când făcea parte din UE

El a menţionat pe de altă parte că, deşi Franţa doreşte o relaţie strânsă după Brexit cu Regatul Unit, acesta din urmă nu se poate aştepta să fie tratat la fel ca atunci când făcea parte din UE.

„Nu poţi fi şi înăuntru, şi afară. Britanicii au ales să plece din UE. Nu vor mai avea aceleaşi obligaţii, deci nu vor mai avea aceleaşi drepturi„, a punctat Macron, potrivit Reuters.

Amintim că din punctul de vedere al Londrei, negocierea viitoarei relaţii dintre Regatul Unit şi UE va trebui să se încheie până cel târziu pe 31 decembrie 2020. Considerând acest termen prea ambiţios, europenii au evocat o posibilă prelungire a acestei perioade de tranziţie, idee exclusă până în prezent de premierul britanic Boris Johnson.

Romii vor să invadeze Marea Britanie

De asemenea, de precizat este și că cel care a avut prima dată ideea „nebunească” ca Marea Britanie să iasă din Uniunea Europeană a fost politicianul britanic Nigel Farage, cel care a s-a și străduit să construiască un plan pentru a duce la îndeplinire acest deziderat.

Nigel Farage este cel care era de părere că romii vor să invadeze Marea Britanie şi se fac vinovaţi de majoritatea infracţiunilor comise de către imigranţi.