În timpul operaţiunilor normale, cel mult cinci petroliere aşteaptă în rada portuară. 

În portul Le Havre, din nordul Franţei, aşteaptă în rada portuară 11 petroliere iar cinci sunt la chei, a afirmat pentru Reuters un oficial de la Autoritatea portuară. 

Sindicatele franceze CGT şi FO vor să forţeze Guvernul să renunţe la planificata reformare a pieţei muncii şi au închis rafinăriile, au blocat depozitele de combustibil şi au întrerupt aprovizionarea cu carburanţi. 

Preşedintele Francois Hollande a dat asigurări că nu va renunţa şi a afirmat: "cred că aceste reforme sunt folositoare". 

Pentru a evita paralizarea ţării, cu doar trei săptămâni înainte de debutul Euro-2016, premierul Manuel Valls a lăsat joi să se înţeleagă că ar putea fi adoptate unele mici modificări la textul legii de reformă a dreptului muncii, adoptată de Adunarea naţională săptămâna trecută. Cu toate acestea, Manuel Valls a exclus ipoteza modificării cadrului legii sau renunţării la această reformă susţinută de preşedintele François Hollande. 

Actul legislativ are drept obiectiv să reformeze piaţa muncii într-o ţară în care rata şomajului se apropie de 10%, însă criticii estimează că actul normativ nu va face decât să crească precaritatea salariilor.

 AGERPRES