Franța ignoră recomandările Agenţiei Europene a Medicamentului! Parisul a decis utilizarea vaccinului produs de Johnson & Johnson.

Agenţia Europeană a Medicamentului nu a dat deocamdată verde pentru acest vaccin în Uniunea Europeană.

Franța ignoră recomandările EMA! 200.000 de doze Johnson & Johnson vor fi utilizate

Franța a anunțat miercuri că va administra cele 200.000 de doze de vaccin Johnson & Johnson pe care le-a primit.

”200.000 de doze au sosit la începutul săptămânii și sunt trimise către medici și farmacii”, a declarat Gabriel Attal, purtătorul de cuvânt al Guvernului francez.

Vaccinul ”va fi administrat persoanelor cu vârsta peste 55 de ani, la fel cum este cazul vaccinului AstraZeneca”, a adăugat el, potrivit CNN.

Marți, Johnson & Johnson a anunțat unilateral că întrerupe livrările de vaccinuri către Uniunea Europeană, în urma unor cazuri de tromboze rare apărute în SUA.

Vaccinarea cu Johnson & Johnson, suspendată în SUA

Autoritățile americane de reglementare au recomandat o pauză în vaccinarea cu Johnson & Johnson, ca măsură de precauție, după ce 6 cazuri de tromboze au fost înregistrate la peste 6,8 milioane de doze de vaccin administrate în SUA.

Attal și-a exprimat de asemenea încrederea în vaccinul AstraZeneca.

”Există într-adevăr cazuri de cheaguri de sânge care au fost detectate, dar sunt extrem de rare și sunt infinit mai puțin semnificative decât protecția oferită de acest vaccin.

Reiterez alegerea noastră de a continua vaccinarea cu AstraZeneca, care este unul dintre elementele esențiale în campania noastră de vaccinare”, a spus Attal.

România așteaptă decizia la nivelul UE

60.000 de doze de vaccin Johnson & Johnson au ajuns miercuri dimineață și în România. Ele vor fi deocamdată stocate în depozit până la o decizie cu privire la administrarea lor, deoarece lansarea serului în Europa a fost amânată, potrivit CNCAV.

Autoritățile din România au anunțat că așteaptă precizări legate de vaccinul denumit Jenssen de la Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA).

Săptămâna trecută, EMA anunța că a început să examineze rapoarte legate de cazuri de sângerări la persoane cărora le-a fost administrat vaccinul produs de Johnson & Johnson, alături de cazurile de la vaccinul AstraZeneca.