Cand stai la birou si cumperi de pe internet s-ar putea sa ajungi dupa gratii. Asta numai daca iti vine aceeasi idee ca a unor ofiteri de politie din orasul francez Toulouse.

 

Doi reprezentanti ai fortelor de ordine s-au gandit ca nu ar fi rau sa cumpere de pe internet folosind cartile de credit ale unor colegi naivi precum si cele ale unor arestati din sectia in care activau. Cei doi, un barbat si o femeie, au cumparat haine, aparatura hi-fi si produse de lux pe internet, paguba ridicandu-se la cateva mii de euro. Paradoxal, cei doi credeau ca nu ii va prinde nimeni, intrucat cumparau intr-un mediu aparent discret si „anonim”, neputandu-se face o legatura directa intre ei si cartile de credit.

 

Cei care au anuntat politia au fost administratorii site-ului de comert online, care au considerat cel putin bizar faptul ca 35 de comenzi (deloc ieftine) au fost operate de la un calculator cu IP apartinand…comisariatului de politie Toulouse, un client rarisim pentru astfel de business.

 

Cei doi fosti politisti au fost arestati pentru furt si inselaciune si risca ani grei de inchisoare pentru faptele comise.