Nimic nu e mai puternic în lumea de astăzi decât dorința de a obține bani cât mai repede și cu cât mai puțin efort. Iar în România, această dorință este dusă la nivel de stil de viață.

Este și motivul pentru care, folosind aceleași metode dovedit mincinoase, tot felul de „întreprinzători” promit, periodic, câștiguri fabuloasee.

Într-un oraș din România a revenit, de exemplu, celebra țeapă cu mașini de cusut din Germania, ale căror piese ar conține platină ascunsă de regimul nazist.

De-a lungul timpului, mii de oameni au acceptat să plătească “chletuielile” sau “mici avansuri” celor care le promiteau sume uriașe pentru banalel mașini de cusut și toți s-au ales cu o gaură în portofel.

Mai grav, de cel mai multe ori sumel plasate “comercianților” erau puse în conturi cu precizarea “alimentare cont”, motiv pentru care poliția nu prea a avut ce face.

Metoda s-a schimbat puțin, iar Poliția atrage atenția oamenilor că pot pierde sume importante.

“În privința modului de operare, suspecții pot afirma că intenționează să vă cumpere mașina de cusut, dar numai împreună cu perechea ei, pe care o puteți achiziționa de la o persoană ale cărei date vi le pot furniza chiar ei, în realitate fiind un complice. În consecință, falșii colecționari oferă numărul de telefon al persoanei care își vinde mașina de cusut. Astfel, victima poate plăti bani grei pe un obiect inutil, pentru că de aici încolo, „colecționarul” nu va mai răspunde la telefon, pentru a cumpăra cele două mașini de cusut.”, relatează Giurgiu-News, citând Inspectoratul Județean de Poliție Giurgiu.