Construcţia la 8City, un oraş turistic de trei ori mai mare decât Macau (singura regiune din China unde jocurile de noroc nu sunt interzise), va începe anul viitor. În 2030, când este anunţată finalizarea întregii construcţii, 8City va fi locuit de 350.000 de persoane. Complexul ar urma să atragă 134 de milioane de turişti.

Ambiţiosul proiect se va întinde pe 80 de kilometri pătraţi şi va include o clădire tubulată “inteligenţa” („Inner Circle” -14 kilometri), dar şi „Megastrip”, care urmează să fie cea mai mare clădire din lume (200 de metri înaltime, 800 metri lăţime şi 3,3 kilometri lungime). Suprafaţa totală a Megastrip va fi de 4,85 kilometri pătraţi. 8City va avea, de asemenea,  hoteluri de lux, cazinouri, mall-uri, parcuri de distracţie, un circuit de Formula 1 şi o sală de concerte.

Proiectanţii oraşului – destinat (mai ales) turiştilor chinezi tot mai mulţi -, va fi ridicat pe insulele Yongyu-Muui, lângă aeroportul internaţional din Incheon; cifra 8 se regăseşte şi în denumirea oraşului şi în structurile ce urmează a fi construite, deoarece acest număr simbolizează norocul în cultura chineză.
Sursa: anorak.co.uk