Pentru a se adapta populaţiei în creştere, oraşe precum Paris, New York şi Tokyo construiesc din ce în ce mai multe locuinţe şi resurse publice, inclusiv parcuri, şcoli şi metrou.

Aruncaţi o privire la cele mai mari proiecte urbane aflate în construcţie, care arată că anumite oraşe vor arăta foarte diferit în anii ce urmează, potrivit Businessinsider.com

Shanghai, China — Todtown

 

Noua dezvoltare mixtă în districtul Minhang din Shanghai, Todtown, va fi finalizată până în anul 2020.

Proiectul cuprinde 1.000 de apartamente, un centru comercial de 1,3 milioane de metri pătraţi, o suprafaţă suplimentară de 580.000 de metri pătraţi de retail, un spaţiu de birouri 1,5 milioanede metri pătraţi, şi un centru cultural de 53.000 metri pătraţi. În Todtown se va găsi, de altfel, o mulţime de verdeaţă, de la acoperisuri verzi până la mini-parcuri împrăştiate pe întreg teritoriul.

Construcţia în valoare de 1,5 miliarde de dolari a început în anul 2014.

Cairo, Egypt — New Cairo Capital

La est de centrul oraşului Cairo, proiectul New Cairo Capital va fi un hub cu 270 de kilometri pătraţi, cu 21 de cartiere rezidenţiale noi, suficienţe locuinţe pentru aproximativ cinci milioane de oameni.

 

New Cairo Capital va cuprinde 1.250 de moschei şi biserici, un centru de conferinţe de 5.000 de locuri, aproximativ 2.000 de şcoli şi colegii, peste 600 de spaţii medicale şi ceea ce se preconizează a fi cel mai mare parc din lume.

Mostafa Madbouly, ministrul locuinţelor în Egypt, a declarat că proiectul a costat 45 de miliarde de dolari şi va fi finalizat în anul 2022. Construcţia a început în anul 2015.

Paris, France — Europa City

În anul 2016 Parisul a început construirea unei dezvoltări mixte de 8,6 milioane de metri pătraţi, denumită Europa City, la nord de centrul oraşului.

 

Proiectat de compania daneză de arhitectură Bjarke Ingels Group (compania din spatele sediului Google din California), Europa City promite locuinţe, magazine şi restaurante, deşi numprul exact al fiecăruia nu este confirmat încă. De asemenea dezvoltarea va cuprinde plaze, o pantă artificială de schi, pasaje deschise, un sistem de golf şi un nou sistem de tranzit.

Construcţia de 3,5 miliarde de dolari a început în anul 2016 şi va fi finalizată în anul 2024.

New York City, USA — The World Trade Center site

Începând de la atacurile din 11 septembrie 2001, New Zork City a lucrat la reamenajarea sitului de 16 hectare din Manhattan, acolo unde s-au aflat Turnurile Gemene şi clădirile înconjurătoare.

 

O mare parte a proiectului a fost finalizat, începând cu iulie 2017: 1 World Trade Center (cunoscut şi ca Turnul Libertăţii, cel mai înalt zgârie-nori din oraş), 4 World Trade Center, 7 World Trade Center, un nou hub de tranzit,9/11 memorial şi muzeu, un mall şi un parc. Trei tumuri, o biserică şi un centru de artă sunt încă în lucru. Construcţia va fi terminată în până în 2020.

London, England: The Battersea Power Station development

Proiectul în valoare de 16,5 miliarde de dolari va include noi complexe rezidenţiale  şi comerciale, apartamente, hoteluri si birouri. Construcţia este planificată în 7 etaje, prima a început în anul 2014, iar ultima se preconizează ca va fi terminată în anul 2025.