După demisia neaşteptată a lui Fatih Terim, săptămâna trecută, preşedintele TFF, Yildirim Demiroren s-a întâlnit cu Şenol Guneş, antrenorul campioanei Beşiktaş, pentru a discuta preluarea funcţiei de selecţioner. Conducerea clubului a refuzat, însă, să-i permită lui Guneş să antreneze echipa naţională în cele patru meciuri rămase din campania pentru Cupa Mondială din 2018. 

După refuzul lui Guneş, oficialii TFF s-au îndreptat spre Abdullah Avci, care a terminat cu Medipol Başakşehir pe locul secund în sezonul trecut şi a jucat finala Cupei Turciei. 

Avci a mai antrenat echipa naţională între 2011 şi 2013, înainte de a părăsi funcţia, preluată apoi de Fatih Terim. 

Şi Başakşehir s-a opus ideii de a-i permite lui Avci să pregătească echipa naţională. Cum propunerea a venit într-o perioadă complet nepotrivită pentru club, care se pregăteşte de manşa secundă a turului al treilea preliminar al Ligii Campionilor, cu FC Bruges (3-3 în deplasare), preşedintele Goksel Gumusdag s-a opus cu fermitate. 

TFF nu a rămas cu altă opţiune decât aceea de a îl lua în calcul pe Mircea Lucescu pentru funcţia de selecţioner. Tehnicianul român a avut mandate excelente la Galatasaray, Beşiktaş şi la echipa ucraineană Şahtior Doneţk. 

Potrivit presei, administratorul TFF, Ali Durust, un prieten apropiat al lui Lucescu, s-a deplasat în România pentru a discuta personal problema. 

Interesant este că preşedintele clubului Galatasaray, Dursun Ozbek, este şi el în România pentru a se întâlni cu Lucescu pentru o potenţială ofertă de a prelua echipa ''Cim Bom'', relatează televiziune NTV Spor. Conducerea clubului Galatasaray şi mai ales suporterii şi-au manifestat nemulţumirea faţă de antrenorul croat Igor Tudor şi există speculaţii legate de plecarea acestuia. 

Mircea Lucescu a câştigat Supercupa Europei cu Galatasaray în 2000, învingând-o pe Real Madrid. ''Leii'' au jucat sferturi de finală în Liga Campionilor, cu Lucescu pe bancă, fiind eliminaţi în sezonul 2000-01 de Real Madrid. În următorul sezon, Galatasaray a câştigat campionatul şi a fost eliminată din turul al doilea al Champions League, Lucescu fiind demis la finalul sezonului şi înlocuit cu Fatih Terim. 

După despărţirea de Galatasaray, Lucescu a semnat pentru rivala Beşiktaş în iunie 2002. Sezonul a început bine, dar a doua parte a fost dezastruoasă, iar Lucescu a decis să părăsească Turcia. În 2004 a preluat echipa Şahtior Doneţk, cu care a dominat fotbalul din Ucraina şi a dus-o printre cluburile importante din Europa. 

Lucescu este liber de contract după ce s-a despărţit de clubul rus Zenit Sankt Petersburg. 

AGERPRES