Redam continutul scrisorii:

Dragi colegi,

Ma adresez celor care sunt preocupati de soarta noastra, a celor de la Stiri si, in general, de institutia unde muncim. Ma simt nevoit sa lamuresc sumar situatia in care ma aflu. Din 14 aprilie sunt in concediu medical. In aceasta perioada, s-a anuntat ca mi-au fost retrase atributiile de coordonare. Aceasta decizie nelegala, dar si altele abuzive, vor fi desfiintate in instanta sau prin revenirea la normalitate.

Pana atunci, insa, suntem martorii unui delir. In rolurile principale joaca persoane cunoscute pentru contributia lor la distrugerea reputatiei TVR. Fie ca este vorba de cei care si-au lipit telefonul de ureche falsificand realitatea, fie de cei care au dormit imbracati in costumul de mire si s-au visat ministri, fie de contestatarii de serviciu. Acestia au un numitor comun: obsesia controlului. Veti spune ca trebuie ignorati. Dar indiferenta si tacerea voastra i-au incurajat sa influenteze sau sa ia decizii in numele vostru. La un moment dat, obsesia lor va aduce si apocalipsa, pentru toti.

Concluzia este urmatoarea: niciun abuz nu se poate opri de la sine. Pana cand voi reusi sa demonstrez acest lucru, voi continua sa lucrez la proiecte editoriale si emisiuni, indiferent ce scrie in fisa postului. Meseria noastra este mai mult decat suma unor atributii adminnistrative. Nu am ambitia sau neobrazarea sa-mi cumpar pozitia profesionala prin falsuri sau subterfugii imorale, asa cum au facut unii dintre cei care se lauda astazi cu „realizarile" lor.

Pentru cei care sunt mai vechi in TVR, astfel de vremuri si personaje sunt perpetue. Este alegerea fiecaruia cum va raspunde acestor provocari.

Sa ne revedem cu bine.

Claudiu Lucaci