Fostul preşedinte şi acţionar al grupului Simcor Oradea, Mihail Voiculescu, a cumpărat, cu aproximativ un milion de euro, o a doua clădire de locuinţe în Germania, la Berlin, şi afirmă că e posibil să realizeze o a treia achiziţie în acest an, urmărind deţinerea a 100 de apartamente.

„Tranzacţia va fi definitivată în toamnă. Vreau să mă opresc când sunt 100 de apartamente”, a spus fostul preşedinte al Simcor pentru MEDIAFAX.

Voiculescu a cumpărat anterior, cu circa un milion de euro, o clădire cu 28 apartamente la Berlin, reprezentând prima investiţie după cedarea participaţiei la producătorul de materiale de construcţii către Enterprise Investors din Polonia.

Noua clădire cumpărată are 31 de apartamente, închiriate integral, la fel ca şi cele din prima clădire, potrivit lui Voiculescu.

El a afirmat că afacerea este dezvoltată de fiica sa.Voiculescu a mai spus că piaţa de profil din Germania este stabilă, chiar în contextul crizei, spre deosebire de România.

Chiria medie încasată pentru apartamentele din cele două clădiri este de 7 euro/ metru pătrat, un nivel „normal” pentru Germania, a completat Voiculescu. El nu a comunicat suma încasată în urma cedării acţiunilor deţinute la grupul Simcor, achiziţionate anul trecut de Enterprise Investors, companie de investiţii înregistrată în Polonia.

Enterprise Investors a achiziţionat în 2006 compania Macon Deva, printr-o tranzacţie de 35 de milioane de euro, iar în 2008 a realizat o majorare de capital de 26 de milioane de euro, pentru a finanţa achiziţia Simcor. Simcor Group a fost preluat pentru 53 de milioane de euro, tranzacţia fiind finanţată prin majorarea de capital, un împrumut de la ING şi fonduri proprii ale Macon.

Anterior, grupul a fost controlat de oamenii de afaceri Lutz Stache şi Mihail Voiculescu.