Contractul include 1,200 de truse de îndrumare pentru muniție – concepute pentru a lovi țintele în mișcare – precum și echipamente hardware de testare, logistică și suport tehnic și date tehnice.

"F-35 este operațional și pregătit pentru luptă, iar asimilarea bombei GBU-49 cu avionul face ca F-35 să fie și mai letal decât a fost deja", a declarat Todd Canterbury, director al Biroului de integrare a forțelor aeriene F-35.

Paveway II lui Raytheon ar permite F-35 să lovească ținte în mișcare atunci când va fi integrată cu software-ul Block 3F al aeronavei, programat să fie încorporat în aeronavă în 2018.

Software-ul va permite aeronavei să "evalueze, să detecteze, să urmărească, să identifice mai multe ținte staționare și în mișcare în condiții clare și nefavorabile", au declarat oficialii de la B-35.

Testul de zbor al modelului GBU-49 cu F-35A este programat să înceapă în această lună. Forțele Aeriene vor primi cele 400 de truse de orientare inițiale până la sfârșitul lunii ianuarie.

"Acest contract de atribuire reprezintă o colaborare excelentă între întregul guvern și întreaga industrie", a declarat Anthony Genatempo, ofițer executiv al programului Air Force pentru arme.