Sosit în cadrul grupului în 2012, Amko Leenarts a condus divizia Global Interior Design a companiei, fiind responsabil pentru aspectul interior al modelelor Ford și Lincoln din întreaga lume. Odată cu preluarea noii poziții la divizia din Europa, oficialul va conduce o echipă formată din 275 de persoane împărțită între studioul de design din Merkenich, Germania și centrul tehnic de la Dunton, Marea Britanie.

Sub conducerea lui Leenarts, divizia de design a Ford Europa va avea ca primă sarcină dezvoltarea viitorului Mondeo, urmând apoi și alte modele din gama producătorului american. Cum viitorul Ford Focus va avea premiera anul viitor, designul acestuia va rămâne influențat de viziunea fostului director de design, Joel Piaskowski, care a fost avansat în poziția de director global de design.  Același oficial și-a pus amprenta asupra întregii game Vignale dar, mai ales, asupra modelului Ford Fiesta care se află acum în plin proces de lansare pe piețele din întreaga lume.

Noul Fiesta, care va fi comercializat în România din acest an, tocmai a fost testat de Capital în cadrul unui eveniment internațional desfășurat în Spania, la Valladolid. Detalii despre model veți putea afla, în curând, din revista Capital.