„Dacă vom câștiga această licitație, modelele Ford livrate inițial vor pleca de la uzina din Kocaeli. Este un proiect pe termen lung și vor participa la el și alte uzine Ford în următorii zece ani”, a declarat Nuri Otay, CEO al diviziei turce a companiei americane, Ford Otosan. Având însă în vedere că singurele uzine europene care produc modelul Transit Connect sunt cele din Turcia și România este destul de clar la ce alte uzine se referă oficialul turc.
Până la a ajunge însă să livreze mașini către firmele de taximetrie din New York, cei de la Ford trebuie să învingă competiția reprezentată de celilalți doi finaliști, Nissan Motor Co și Karsan Otomotiv. Această companie turcă produce mașini sub mărcile Peugeot, Citroen și Renault și a intrat în licitație cu modelele Peugeot Partner și Citroen Berlingo.
Compania Ford Otosan, un joint-venture între Ford Motor Co și Koc Holding AS, comercializează deja modele Transit Connect către alte companii de taximetre din SUA care activează în orașe precum Los Angeles, Washington, Boston sau Chicago. De asemenea, conform oficialilior turci de la Ford Otosan, o variantă electrică a modelului Transit Connect se află deja în dotarea unor companii private nord-americane printre care AT&T Inc., Southern California Edison Co. și New York Power Authority. Acest model este însă asamblat în SUA. Mai exact, caroseria și trenul de rulare sunt expediate cu vaporul din Turcia către Canada unde compania Azure Dynamics le dotează cu un propulsor electric.