Ford Motor cere guvernelor europene să menţină primele de casare a automobilelor vechi, în condiţiile în care cererea se menţine la un nivel foarte scăzut, iar suspendarea bruscă a acestor programe poate conduce la un declin brusc al pieţei, transmite Reuters.

„Nu este o piaţă normală. Nu sunt condiţii normale. Vom continua să cerem guvernelor să menţină aceste programe până la îmbunătăţirea condiţiilor din piaţă”, a declarat, marţi, directorul general al Ford Europe, John Fleming, la salonul auto de la Frankfurt.

Vânzările de automobile noi din Europa s-au redresat uşor, din luna iunie, după 14 luni de scădere, susţinute de programele primelor de casare a maşinilor noi, la achiziţia unora noi. Fleming consideră însă că vânzările auto vor continua să scadă în 2010, în condiţiile încheierii programelor de casare, şi a continuării problemelor economice.

Scăderi de 40% la vânzările de maşini americane

Şeful de marketing şi vânzări al Ford, Jim Ford, a declarat, separat, că vânzările totale din sectorul auto american se vor reduce în septembrie cu 30%-40% faţă de august, când rata anualizată a atins 14,4 milioane de unităţi ca efect al programului primei de casare.

SURSA: MEDIAFAX