Ford a demarat, joi, productia noului model Fiesta la fabrica din Koln, Germania. Ford Fiesta va fi produs si comercializat in Europa, America si Asia si va fi lansat progresiv pe pietele din aceste regiuni, incepand din prezent, pana in anul 2010. Fiesta este primul dintr-o generatie de autovehicule Ford de mici dimensiuni, destinate pietei globale.

Acest proiect sta la baza viitoarei strategii de dezvoltare a produselor Ford la nivel global, reunind astfel pietele din Europa, America si Asia. Noul Fiesta va fi adaptat fiecarei regiuni in parte si va patrunde treptat pe aceste piete, incepand din prezent pana in 2010, punctul de plecare fiind, in acest moment, Europa.

In ianuarie 2009, fabrica din Valencia, Spania, va incepe, de asemenea, sa produca noul Fiesta. Unitatile de productie ale noului Fiesta in afara Europei vor fi Nanjing in China, Rayong in Tailanda si Cuautitlàn in Mexic. Debutul productiei in aceste regiuni se va face incepand de la finele acestui an pana la inceputul anului 2010.

Pentru producerea noului Fiesta a fost investit un total de 455 de milioane de Euro in restructurarea si modernizarea uzinei de la Koln. In acest an, Ford intentioneaza sa produca 148.000 de vehicule Fiesta in Koln. La capacitate maxima, uzina din Koln va produce 1.900 de unitati Ford Fiesta si Ford Fusion pe zi, lucrandu-se in trei schimburi.

Anul trecut au fost produse in Koln 410.900 de autovehicule Fiesta si Fusion, dintre care 85% au fost exportate in peste 50 de tari. Uzina de la Koln are un numar de aproximativ 4.000 de angajati directi.

Sursa: Ford