Ford Motor Company a anunțat astăzi inaugurarea oficială a producţiei de serie la noua fabrică de motoare „de talie mondială” din Craiova, România. Conform oficialilor companiei noua fabrică de motoare este rezultatul unei investiţii de 180 milioane EUR (aproximativ 235 milioane USD). În total, Ford investeşte peste 675 milioane euro (aproximativ 875 milioane USD) în producţia de motoare şi vehicule în România.
Primul motor construit de Ford în România este cel pe benzină de înaltă tehnologie EcoBoost 1.0 litri. Construit de asemenea şi la uzina Ford din Köln, Germania, motorul EcoBoost de 1.0 litri în trei cilindri, cu caracteristicile turbo şi injecţie directă, este cel mai mic motor pe benzină construit de Ford. În prezent, el este introdus în Europa la modelul Ford Focus (versiunile 100 CP şi 125 CP), fiind unanim apreciat pentru eficienţa consumului de combustibil, performanţă  şi rafinament.
Noul motor va fi de asemenea disponibil la noul Ford B-MAX (100 CP şi 120 CP), Ford C-MAX şi Ford Grand C-MAX, precum şi la mai multe alte autoturisme Ford pe viitor.
„Astăzi este o zi importantă care marchează introducerea unui nou nivel de producţie avansată în această parte a Europei,” a declarat Dirk Heller, directorul Ford Europa pentru producţie şi operaţiuni grupuri motopropulsoare. „Cu produse de referinţă precum motorul EcoBoost 1.0 litri şi noul B-MAX, care va intra în producţie spre sfârşitul acestui an, Craiova este foarte importantă pentru viitorul succes al Ford în Europa.” De asemenea, Jan Gijsen, preşedintele Ford România, a menționat că uzina de la „Craiova joacă un rol foarte important în reţeaua globală de producţie Ford. Investiţia noastră a transformat uzina de producţie motoare din Craiova într-una dintre cele mai competitive şi moderne fabrici din industria auto.”
Fabrica de motoare de la Craiova va funcţiona într-o singură tură, dar Ford intenţionează să introducă alte ture în viitor, pe măsură ce va creşte cererea din partea clienţilor.