Prefectura Prahova a anunțat şase noi cazuri de îmbolnăvire în rândul personalului SJU, fiind astfel declarat focar de COVID-19 la o nouă secţie a spitalului.

Totodată, purtătorul de cuvânt al SJU Ploieşti, Violeta Tănase, a declarat, pentru Agerpres, că acest focar este la Secţia de neurologie, unde sunt infectate şase asistente şi infirmiere. Anterior, aici a fost înregistrat un caz pozitiv la un medic.

Totalul infectărilor se ridică la aproape 80de membri din rândul personalului spitalului, inclusiv medici, asistenţi şi infirmieri, a mai adăugat sursa citată.

Astfel, focare active sunt la secţiile de Interne, care este închisă pentru că aici doar un doctor a fost testat negativ pentru SARS-CoV-2 şi nu se poate asigura linia de gardă, Chirurgie 1, Gastroenterologie, Ortopedie, Nefrologie şi Neurologie.

Secția de diabet, închisă

De asemenea, secţia de Diabet a fost și ea închisă temporar, cu toate că aici au fost depistaţi pozitivi doar pacienţi, însă decizia a fost luată întrucât secţia funcţionează pe acelaşi tronson cu cea de Interne, care este închisă din imposibilitatea asigurării liniei de gardă.

În aceste condiţii, în secţiile în care sunt focare de COVID-19 au fost restricţionate internările, în sensul că se internează doar urgenţele majore, a precizat Violeta Tănase.

În ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului Prahova au fost raportate 35 de cazuri noi de infectare şi încă trei decese asociate bolii.