Scenariu catastrofal pentru Ucraina! Flota sa nu ar rezista nici o oră contra Rusiei. Va ajunge pe fundul Mării Negre

Așadar, publicația Forbes notează că marina Kremlinului deține o forță amfibie puternică în Marea Neagră, una care ar putea debarca trupe pe coasta ucrainei, ca parte a unui atac mai larg rusesc asupra Ucrainei.

Simultan, Ucraina are „ are propria sa flotilă amfibie, mult mai mică. Dacă această forță supraviețuiește bombardamentelor grele, dacă Kievul nu capitulează imediat și dacă ucrainenii pot organiza un contraatac – trei „dacă” foarte mari – flotila ucraineană ar putea încerca să flancheze atacatorii”, conform publicației respective.

Ce spune un analist militar?

Potrivit celor spuse de analistul militar David Axe, flota de la Marea Neagră a marinei ruse operează trei nave de debarcare clasa Ropucha și patru nave de debarcare clasa Aligator

„Flota de la Marea Neagră a marinei ruse , cu sediul în Sevastopol, în Peninsula Crimeea, operează trei nave de debarcare clasa Ropucha și patru nave de debarcare clasa Aligator. Fiecare poate transporta aproximativ 300 de soldați plus vehicule blindate”, scrie analistul militar David Axe. Trei Ropucha din flota baltică au început săptămâna trecută călătoria lungă în jurul Europei, pentru a se alătura flotei Mării Negre.

Toate cele 10 nave, ar putea fi capabile împreună să poarte cea mai mare parte a Brigăzii 810 Infanterie Navală de Gardă, cu sediul la Sevastopol. O singură brigadă ar putea să nu fie suficientă, în sine, pentru a captura o țintă majoră, cum ar fi portul strategic al Ucrainei, Odessa.

Totuși, o aterizare amfibie combinată cu un asalt terestru ar putea face diferenţa. Un asalt de pe mare ar putea deschide un al doilea front și ar putea diviza atenția apărătorilor, scrie Forbes. De cealaltă parte, marina ucraineană modernă are o singură navă de debarcare, adică Yuri Olefirenko, în vârstă de 52 de ani, o navă de 73 de metri din clasa Polnocny, care poate transporta 250 de militari de infanterie navală şi patru tancuri.

„Având în vedere avantajul enorm al Rusiei pe mare și în aer, este mult mai probabil ca întreaga flotă ucraineană să se afle pe fundul Mării Negre la o oră sau două după începerea războiului”, a conchis Forbes.