Florin Dumitrescu, blocat pe Instagram de un restaurant din Elveția

Florin Dumitrescu, în conflict un restaurant celebru din Elveția, specializat pe carne de vită! Totul a pornit la un videoclip în care se gătea o bucată de carne de vită.

Bucătarul, cu peste 20 de ani de experiență, a lăsat un comentariu în care a spus că preferă un alt grătar, care nu face atât de mult fum. Reprezentanții restaurantului l-au blocat imediat pe Instagram, ceea ce l-a înfuriat.

El a postat, ulterior o serie de Instastory-uri. Acolo a argumentat de ce este incorect să preparăm carnea cu atât de mult fum.

În plus, a ilustrat prin exemplul colegului său de breaslă, chef Iosif Ștefănescu, proprietarul restaurantului Osho din București, care a dezvoltat o metodă ideală pentru gătirea cărnii de vită.

”Deci nu pot să cred că ăstia de la Beef, ăștia de la cârciuma din Elveția care afumă carnea în Jasper ca la nebuni și-au închis pagina de Instagram. Ei mi-au trimis mie un mesaj de rahat.

Eu n-am zis nimic, le-am zis doar că de aia prefer Big Green Egg. Am avut discuția asta cu Iosif (Ștefănescu, n.r.) la el la cârciumă la Osho, unde el a încercat luni de zile tot felul de teste cum să nu îi mai afume grătarul și a reușit omul, într-un final, să nu-i mai afume grătarul, că mâncarea la Osho e foarte bună”, a spus celebrul bucătar.

În consecință, restaurantul din Lausanne i-a dat block pe Instagram.

Florin Dumitrescu nu se aștepta ca un comentariu inofensiv să aibă un asemenea efect.

”Da mă, mi-am luat block, nu cred. Mi-am luat block de la un restaurant din Elveția. Îmi cer scuze. Ba nu, nu-mi cer scuze, ați fost nesimțiți!

Am crezut că mi-au dat block inițial, nu știu dacă am avut block până acum, dar nici de pe telefonul Cristinei nu i-am găsit. E o cretinătate, dacă ar fi să îmi închid pagina de Instagram pentru fiecare mesaj cu o părere pe care l-am primit… Doamne ferește!

Îți dai seama, aveam beef cu un restaurant din Elveția, steak house. Chiar îmi plăcea, păcat! Dar pe bune, nu lăsați carnea în fumul ăla, că e toxic”, a adăugat el.

Florin Dumitrescu, grătar, Instagram
SURSA FOTO: Instagram

Îndrăgitul bucătar „s-a întors la treabă”

Florin Dumitrescu se numără printre cei mai apreciați bucătari din România. Alături de chefii Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu, a format juriul emisiunii „Chefi la cuțite” timp de 10 sezoane, transformând competiția culinară într-unul dintre cele mai apreciate spectacole de gătit.

Însă, în 2023, fanii emisiunii au primit o veste tristă: cei trei bucătari nu vor mai face parte din juriul emisiunii. În locul lor, au apărut patru înlocuitori. Se pare că și foștii jurați și-au găsit noi proiecte.

De exemplu, Florin Dumitrescu s-a întors la una dintre marile sale pasiuni. Chiar dacă nu mai face parte din juriul „Chefi la cuțite”, rămâne la fel de dedicat artei culinare.

A postat pe rețelele de socializare o imagine dintr-un restaurant, prezentând un preparat, arătând că pasiunea sa pentru gătit este mai vie ca niciodată. Mai multe puteți citi aici.