Premierul Florin Cîțu a fost întrebat de jurnaliști luni seară dacă a avut o întâlnire cu Emil Boc pentru a vorbi despre Congresul PNL. În acest context, acesta a dat un răspuns afirmativ.

Mai exact, Cîțu susține că Emil Boc este într-adevăr în Capitală în această perioadă, iar cei doi se văd de fiecare dată când acesta ajunge în oraș.

“Foarte informaţi sunteţi. Domnul Boc este în Bucureşti în aceste zile şi ne vedem de fiecare dată când vine în Bucureşti”, a spus Florin Cîțu.

Totodată, premierul a mai fost întrebat dacă își dorește o funcție de conducere în PNL, răspunzând, la fel afirmativ.

“Ceea ce discut eu în privat cu colegii mei rămâne în privat”, a subliniat el. În ceea ce privește o eventuală candidatură la șefia PNL, Florin Cîțu a preferat să evite în a da un răspuns concret.

Pe de altă parte, el a subliniat faptul că are o relaţie “foarte bună” cu Ludovic Orban, fără a preciza dacă îl va susţine sau nu la Congres. Premierul susține că în funcție de candidații care se vor prezenta, va decide pe cine va susține.

Florin Cîțu îi ia locul lui Ludovic Orban?

“O să avem Congres şi discutăm, vedem care sunt candidaţii şi atunci puteţi vedea şi susţinerea mea”, arată Cîţu.

De cealaltă parte, Ludovic Orban declara că oricine vrea să candideze la şefia PNL o poate face şi, în cazul în care va avea un contracandidat la funcţia de preşedinte al formaţiunii, îl asigură pe acesta că va desfăşura o campanie corectă, pozitivă şi care să fie spre binele partidului.

Florin Cîțu a mai adăugat că experiența sa poate ajuta PNL-ul în orice funcție pe care o va mai avea, în condițiile în care a fost deja parlamentar, ministru de finanțe, dar și premier al țării.

“Am spus întotdeauna că eu cred că experienţa pe care am acumulat-o ca parlamentar, ministru de Finanţe şi premier este o experienţă care poate să adauge, să ajute partidul din orice poziţie”, a mai adăugat premieru.