Ludovi Orban s-a dus într-unul dintre cele mai importante fiefuri ale PNL. El a fost în vizită la Cluj. Supriza a fost însă peste așteptări și a fost una cât se poate de proastă. La conferința de presă, liderul PNL  a fost abandonat de Emil Boc și Alin Tișe. Mai mult chiar, Tișe a transmis și un mesaj crunt. Acesta îl acuză de lipsă de respect.

„Legat de vizita DL Orban , Nu voi mai accepta ca munca mea din județ să fie folosită ca exerciții de imagine ale unora care vin în vizită pe aici și apoi pleacă. Să-și facă imagine cu activitatea și cu realizările lor, dacă o au.  E o chestiune de etica politică. Oameni incompetenți în județele lor (care nu au câștigat la vot direct nici o bătălie electorală) vin la Cluj să se laude cu munca altora iar apoi ne tratează cu lipsa de respect: vezi numirea prefectului de Cluj .

Ne pretind rezultate electorale bune iar apoi prin decizii arbitrare ne îngreunează munca politică din județ și ne afectează negativ electoral. Oameni inferiori politic vin la Cluj să se laude cu munca noastră și să o dea exemplu. Am trecut de faza aceasta. Nu mai impresionează pe nimeni acest comportament politic al unora.

Activitatea mea politica administrativă este cartea mea de vizita. Politica se schimbă. Oamenii trebuie să se schimbe. Unii din partid încremeniți in funcții nu înțeleg asta și vor fi vânturați de electorat. Reformarea PNL este obligatorie. Un partid nereformat nu poate reforma România.” a spus pentru știripesurseAlin Tișe.

Orban, ignorat total de Boc

La conferință, Ludovic Orban a stat la masă alături de ministrul Agriculturii, Adrian Oros, președintele PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode și viceprimarul Dan Tarcea, președintele PNL Cluj-Napoca. Marii absenți ai conferinței de presă au fost primarul Emil Boc și președintele Consiliului Județean, Alin Tișe. În ceea ce îl privește pe Emil Boc, viceprimarul Dan Tarcea a spus înaintea conferinței că acesta a avut o întâlnire cu un alt ministru, acesta fiind motivul pentru care nu ar fi prezent, susține monitorulcj.ro

În context, trebuie spus că Boc și Tișe au criticat în repetate rânduri conducerea PNL și modul în care a negociat împărțirea funcțiilor în structurile Executivului.

Sursă foto: INQUAM Photos, Paul Ursachi