Florin Cîțu a decis! Vicepreşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Alexandru Nicolae Bociu, a fost desemnat luni să preia atribuţiile funcţiei de preşedinte al Autorităţii. Decizia a fost luată recent de prim-ministrul interimar Florin Cîţu. Mai mult, această a fost deja publicată în Monitorul Oficial.

„Începând cu data intrării în vigoare a acestei decizii, domnul Alexandru Nicolae Bociu, vicepreşedinte, cu rang de subsecretar de stat, exercită atribuţiile preşedintelui, cu rang de secretar de stat, al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, până la numirea conducătorului instituţiei, potrivit legii”, se arată în decizie luată luni de premierul Florin Cîțu.

În 2020, acesta a încasat de la ANSVSA suma de 54.383 de lei, adică puțin peste 4.500 de lei pe lună, din postura de consilier asistent.

Alexandru Nicolae Bociu

Robert-Viorel Chioveanu, eliberat din funcție săptămâna trecută

Deciza de luni a fost luată după ce în data de 17 noiembrie, Robert-Viorel Chioveanu a fost eliberat din funcţia de preşedinte al ANSVSA, tot de premierul interimar Florin Cîţu. Acesta avea funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat. Decizia apăruse încă de miercuri în Monitorul Oficial.

Cine este Robert Viorel Chioveanu

Înainte de a ocupa funcția de președinte al ANSVSA, Robert Viorel Chioveanu a ocupat funcția de șef de serviciu în cadrul ANSVSA, în perioada octombrie 2012-septembrie 2016, arată CV-ul acestuia postat pe site-ul oficial al Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

În perioada septembrie 2016 – octombrie 2016, acesta a ocupat postul de director la ANSVSA, iar în perioada noiembrie 2016 – noiembrie 2019 a ocupat funcția de șef de serviciu în cadrul aceleiași instituții. Timp de un an, în perioada iulie 2011 – august 2021, acesta a fost avocat titular la Baroul București. Potrivit CV-ului său, acesta a mai fost șef de serviciu la ANSVSA în perioada august 2005 – iulie 2011. Anterior acesta a fost medic veterinar la DSVSA în perioada octombrie 2002 – august 2005.