Florin Cîțu a anunțat, luni seară, la TVR, că pe 5 mai elevii se vor întoarce în sălile de curs după aceleași scenarii de dinainte de vacanță.

Anunțul lui Florin Cîțu

“În acest moment, ce este clar pentru toată lumea – se redeschid școlile în scenariile pe care deja le avem, pentru că, până la urmă, trebuie să fim foarte clari – școlile nu au fost închise, au fost în vacanță. Elevii au fost în vacanță, au fost cele două sărbători de Paști și atunci a fost o vacanță. Nu s-a schimbat nimic, n-au fost închise. Elevii vin din vacanță în scenariile pe care le aveam înainte”, a transmis Florin Cîțu.

“În ceea ce privește testele, Ministerul Sănătății cu Ministerul Educației vor discuta și vor ajunge la o soluție până săptămâna viitoare. Am încredere că vor găsi soluția”, a declarat Cîțu, răspunzând unei întrebări despre timpul scurt rămas. “Am încredere că vor găsi o soluție și vom vedea cum vor face până săptămâna viitoare”, a mai spus premierul.

Potrivit lui Cîțu, din testele trimise de DSP-uri către Ministerul Educației, s-au folosit foarte puține – aproximativ 2%.

Ministrul Educației, veste asemănătoare pentru elevi

În timp ce majoritatea elevilor se întorc la școala online, pe elevii din ani terminali Ministerul Educaţiei speră să îi aducă în bănci, chiar dacă învaţă în şcoli aflate în scenariul roşu.

„Mai au foarte puţin timp până la examenele naţionale şi au acumulat foarte multe pierderi din cauza educaţiei online”, a explicat Sorin Câmpeanu însă, deocamdată, decizia este la Ministerul Sănătăţii.

Până acum, doar preșcolarii și cei din învățământul primar au putut să vină toți la ore, indiferent de scenariul impus de evoluția pandemiei. Ministerul Educației vrea să schimbe acest lucru, chiar după vacanța de primăvară.

„Elevii de clasa a VIII-a revin la școală pe data de 10 mai și au cursuri până pe 11 iunie. Nu se justifică, în opinia Ministerului Educației, condiția de înjumătățire a efectivelor de elevi din clasele terminale, în condițiile în care în aceeași școală, în condiții similare, suprafețe identice ale claselor, cei de clasa a IV-a pot veni la școală cu efectiv complet”, spune ministrul Educației Sorin Cîmpeanu.

Sursă foto: INQUAM Photos, Virgil Simonescu