Șeful Guvernului, Florin Cîţu, a transmis marţi că a desfiinţat Sectiei de Investigare a Infractiunilor din Justitie (SIIJ) în Guvern. Premierul a ieșit la declarații de presă imediat ce a aflat că liderii coaliției au avut o ședință importantă fără el.

Orban, Barna și Hunor s-au întâlnit fără el

Florin Cîțu a descoperit că liderii politici din coaliție Orban, Barna și Hunor s-au întâlnit fără să îl invite și pe el. Situația pare să se complice în Guvern după ce au început o serie de discuții pe ascuns.

„Nu a fost o ședință a coaliției. Poate s-au întâlnit, sunt toți parlamentari, poate s-au întâlnit acolo (n.red. în birou la Orban)”, a spus Florin Cîțu.

„Noi am venit cu o soluţie prin care am desfiinţat Secţia Specială. UDMR, USR au un punct diferit, putem să găsim un element comun aici, de aceea am cerut ca şedinţa de ieri să fie suspendată şi să revenim după ce se mai întâlnesc experţii. Este un grup de lucru, de acolo ar trebui să vină cele mai bune opinii” – a mai transmis premierul.

 Ce se întâmplă cu coaliția de guvernare

Florin Cîțu a mai spus că „nu se rupe coaliția”.

„Coaliția merge mai departe și este puternică. N-are sens. Astfel de declarații le înțeleg, suntem politicieni, mai încercăm prin declarații, dar nu se rupe coaliția. Până la urmă toţi avem interesul şi suntem în politică pentru români. Indiferent de ceea ce facem noi, competiţie în interiorul partidului, competiţie între partdie, eu niciodată nu pierd din vedere obiectivull pentru care am intrat în politică – să fac lucruri pentru români.”, a conchis premierul Florin Cîţu, potrivit Antena 3.

Orban, Barna și Hunor, în ședință fără Cîţu
Ludovic Orban, Dan Barna și Kelemen Hunor au intrat în ședință în lipsa premierului Cîțu. Întâlnirea a avut loc în biroul președintelui Camerei Deputaților. Florin Cîțu nu a fost chemat la ședința cu pricina.

Sursă foto: Facebook, Guvernul României