Florin Călinescu a făcut în acest context o postare pe pagina personală de Facebook, în stilul său caracteristic, în care îl desființează pe ministrul Justiției, Tudorel Toader.

„Astia pusi de tudorel incepusera o actiune impotriva unor inalti functionari europeni. Cum ca au pus-o de un grup infractional organizat. 
Aia raspund scurt si la obiect. Pot fi anchetati, da, dar doar de Curtea de Justitie a UE. 
Noi semnaseram chestia asta. 
tudorele, esti pa…fara…”, scrie Călinescu pe pagina sa.

„tudorel ne- a anuntat ceva vital pentru statul de drept. Va propune un nou procuror general. 
Credeam ca ne anunta ca se interneaza la Socola…”, mai este scris într-o altă postare de a sa.

România a întocmit de curând o plângerea penală înregistrată la Secția privind investigarea magistraților de la București pe numele lui Frans Timmermans și Vera Jourova. Comisia Europeană a venit cu un răspuns spunând că Oficialii europeni pot fi anchetați doar de către Curtea Europeană de Justiție a Uniunii Europene.

Noile legi date de ministrul Tudorel Toader a agitat spiritele, iar în acest context, Cristi Danileţ, fost consilier şi un apropiat al Monicăi Macovei, anunţă faptul că magistraţii vor porni proteste. Guvernul a adoptat marţi o ordonanţă de urgenţă care modifică legile Justiţiei şi care se referă, printre altele, la delegările în funcţii de conducere de rang înalt din cadrul Ministerului Public.

Ieri, Toader s-a aflat la Parchetul General şi a anunţat declanşareaa procedurii de selecţie pentru postul de procuror general, că acest a contactat un procuror cu probleme de reprezentativitate, iar singurul care poate reprezenta Ministrul Public e procurorul general. În opinia sa, ministrul Justiţiei a recunoscut că a eşuat în demersurile sale ilegale . El a susţinut că ministrul a venit tiptil şi nu a avut curajul să ia legătura cu procurorul general.