Retailerul de electronice, electrocasnice si IT&C Flamingo International a investit 1.950.000 euro in spatiul de retail in luna noiembrie, inaugurand patru magazine, au anuntat reprezentantii companiei.

Compania va deschide astfel miercuri un nou magazin in Braila, consolidandu-si in acest fel pozitia in sud-estul tarii. Noul magazin Flanco World va fi situat in cadrul Carrefour Armonia Braila si a absorbit o investitie de 400.000 de euro. Locatia are o suprafata totala de 1.000 metri patrati iar deschiderea sa face parte din strategia de extindere a retelelor de retail aflate in portofoliul Flamingo International.

La inceputul lunii noiembrie, oficialii Flamingo International au anuntat ca vizeaza inaugurarea a sapte noi locatii Flanco World pana la finele acestui an. Astfel, compania va mai deschide in luna decembrie inca trei noi magazine.

„Ne continuam politica de extindere a retelelor noastre de magazine, orientandu-ne catre spatii comerciale mari, plasate in zone cu vizibilitate si notorietate pentru consumatori: parcuri de retail care garanteaza accesul consumatorilor la produsele noastre”, a declarat Jiri Rizek, CEO-ul Flamingo International. Acesta a mai subliniat momentul deschiderii acestor magazine este extrem de prielnic tinand cont de apropierea sarbatorilor de iarna.

Retailerul se asteapta in acest an la vanzari de 200 milioane de euro, in scadere cu 5% fata de estimarile initiale, de 210 milioane de euro. Aceasta schimbare a fost detreminata de impactul psihologic pe care le-au avut mesajele privind criza financiara in randul clientilor. La aceasta se adauga si noile norme de crediatare ale BNR care fac mult mai dificla obtinerea unui credit.

In 2007, Flamingo International a inregistrat un profit de 528.000 de euro si o cifra de afaceri de 171 mil. euro.

Flamingo International se afla pe piata din Romania incepand din anul 1994, axandu-se pe comertul de produse IT&C, electronice si electrocasnice. Din 2005, compania Flamingo International este cotata la Bursa de Valori Bucuresti, devenind astfel prima si singura companie din industrie prezenta pe piata de capital.

Sursa: Flamingo International