Așadar, soacra primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, ar fi fost prinsă în flagrant, miercuri după amiază, la Cluj, în timp ce intermedia o mită pentru o judecătoare. Este vorba despre o sumă de 50.000 de euro, conform informațiilor publicate de Știrile PRO TV.

Soacra lui Cătălin Cherecheș, prinsă în flagrant

De asemenea, este vorba despre judecătoarea care urma să pronunțe sentința definitivă într-un dosar de corupție la Curtea de Apel Cluj. Soacra edilului ar fi oferit mamei uneia dintre judecătoarele care urmează să pronunțe decizia referitoare la primarul din Baia Mare suma de 50.000 de euro. Banii ar fi fost oferiți ca aceasta „să fie mai blândă” cu decizia.

Potrivit sursei menționate, mama și judecătoarea ar fi denunțat la Direcția Națională Anticorupție (DNA). Mai apoi, autoritatea a organizat flagrantul.

În acest context, urmează ca soacra primarului din Baia Mare să fie audiata la DNA Cluj. Totodată, este acuzată de cumpărare de influență și dare de mită.

Cătălin spune că nu a vorbit cu soacra sa în ultimul timp

La scurt timp după apariția informației, edilul a precizat că nu a vorbit cu soacra sa în ultimul timp.

„Mi se pare o prostie. Nu știu despre ce e vorba. Eu sunt la birou, îmi văd de treabă. Lăsați-mă să mă interesez (…) Cu soacra n-am vorbit de când m-am însurat. Stă în alt oraș”, a afirmat Cherecheș pentru Antena 3.

Acesta a subliniat că nu avea de unde să știe că soacra sa cunoaște vreun magistrat.

„De unde să știu că o cunoaște pe mama judecătoarei. Trebuia să-mi spună și mie că o cunoaște? Nu e exclus să fie vreo manevră”, a mai spus primarul.

Edilul a subliniat apoi că are încredere doar în Dumnezeu, în el și în mama sa.

Edilul din Baia Mare a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare

Amintim că primarul municipiului Baia Mare a fost condamnat pe 24 februarie, în prima instanță la cinci ani de închisoare cu executare. Pedeapsa a fost acordată pentru luare de mită în 2010.

De asemenea, fostul edil al municipiului, Cristian Anghel, a fost și el condamnat la 2 ani și jumătate de închisoare. De această dată, pedeapsa a fost acordată pentru infracțiunea de abuz în serviciu.

„Condamnă inculpatul C.C. – la pedeapsa de 5 (cinci) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată. (…) Interzice inculpatului exercitarea, pe o durată de 4 ani, cu titlu de pedeapsă complementară, începând cu data executării sau considerării ca executate a pedepsei principale, a următoarelor drepturi: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat; de a ocupa funcţia de primar. (…) Interzice inculpatului exercitarea, cu titlu de pedeapsă accesorie, începând cu data rămânerii definitive a prezentei hotărâri până la data executării sau considerării ca executate a pedepsei principale, a aceloraşi drepturi a căror exercitare a fost interzisă cu titlu de pedeapsă complementară”, se arată în sentinţa publicată pe site-ul Tribunalului Cluj.