Atragerile de capital realizate de companie în decembrie 2016 şi iunie 2017 au condus la un disponibil de cash de circa 284,3 mil. euro la finalul primului semestru al acestui an, însă planurile de expansiune ale acesteia necesită şi mai mult capital. Globalworth va finaliza la începutul lunii viitoare achiziţia a cel puţin 50,01% din compania poloneză Griffin Premium, contra unei sume de circa 250 mil. euro.  

CITIŢI ŞI Papalekas a făcut prima investiţie în afara României. A cumpărat o firmă cu active de jumătate de miliard de euro

„De anul viitor, probabil, nivelul de investiţii va fi împărţit în mod egal între România şi Polonia“, a declarat Dimitris Raptis, deputy CEO Globalworth, într-un interviu acordat revistei Capital.

Compania a finalizat recent prima clădire de birouri din cadrul Globalworth Campus, proiect amplasat în spatele staţiei de metrou Pipera din Bucureşti, unde de la începutul anului viitor se vor muta angajaţii Amazon (foto) şi va finaliza cel de-al doilea imobil din complex tot în primele luni din 2018. În plus, Globalworth lucrează, alături de firma omului de afaceri Simon Roth, la construcţia noului sediu al Renault din Militari.

„Analizăm şi alte proiecte din oraş. Analizăm o serie de oportunităţi, atât proiecte ce pot fi dezvoltate, cât şi active funcţionale“, spune Raptis.

Investitorul deţine nouă proiecte de birouri funcţionale în Bucureşti, un parc logistic în Timişoara, o unitate de distribuţie a Dacia  şi două turnuri cu locuinţe, a căror valoare a depăşit un miliard de euro la finalul lunii iunie.