Fondul de investiţii, listat pe piaţa alternativă a Bursei de la Londra, face parte din acţionarii vânzătorii ai Albalact (care deţin împreună 70,3% din companie). Alături de firma familiei Florescu, printre vânzători se mai numără Raul Ciurtin, Lorena Beatrice Ciurtin, Crisware Holdings şi Croniar Holdings. Preţul de vânzare convenit de acţionari şi cumpărător este de circa 90 mil. euro.

CITIŢI ŞI Cel mai mare producător de lactate din România, cumpărat de francezi

Prețul pe acțiune va fi determinată cu ajutorul unei formule pornind de la valoarea întreprinderii, ajustată cu datoriile nete şi împărţită la numărul de acţiuni în circulaţie, minus acţiunile de trezorerie.

Cu scop ilustrativ şi pe baza unei datorii nete ajustate de 118,2 milioane lei, specifice Albalat în 30 septembrie 2015, preţul pe acţiune ar fi de 0,4543 lei, potrivit calculelor Reconstruction Capital II transmise la Bursa de la Londra. Acesta reprezintă un plus de 37% peste preţul de închidere a acţiunilor Albalat de ieri pe Bursa de Valori Bucureşti.

La acest preţ, firma fondată de Ion Florescu va încasa 75,5 mil. lei, echivalentul a 16,7 mil. euro la cursul de astăzi.

Compania de investiții Reconstruction Capital II a fost fondată de Ion Florescu în anul 2005 și este un investitor prezent în mai multe companii de pe plan local. Pe lângă participația deținută în cadrul Albalact, RC2 deține 40% din producătorul local de lacuri și vopsele Policolor, 63% din complexul hotelier Zenith din stațiunea Mamaia și 92% din acțiunile companiei de servicii financiare Top Factoring.

Familia Florescu, rezidentă în Londra, deține 49% din compania de investiții Reconstruction Capital II Ltd (RC2), asumând conversia tuturor obligațiunilor convertibile în acțiuni.