Consiliul General al Municipiului București a respins, în ședința de miercuri, proiectul de hotărâre care prevedea preluarea terenului RATB Pipera pentru construirea Spitalului Metropolitan.

Municipalitatea solicitase Guvernului două terenuri unite, în suprafaţă totală de 10 hectare, ca să construiască un campus pentru studenţii de la Medicină şi un Spital Metropolitan .

Proiectul propus de primarul general Gabriela Firea nu a fost validat pentru că nu a strâns suficiente voturi, iar Firea i-a acuzat pe toţi contestatarii spitalului de lipsă de logică.

“PNL și USR s-au opus în Consiliul General primei etape necesare pentru construirea Spitalului Metropolitan – un proiect atât de necesar bucureștenilor și care cuprinde și construirea clădirii pentru Universitatea de Medicină și Farmacie, precum și campusul pentru studenții mediciniști și rezidenți”, a scris Firea, pe rețeaua de socializare Facebook.

“Dl Bușoi de la PNL se opune acestui proiect, fără niciun argument logic, deși chiar el a propus pe când era candidat la primărie să se construiască un spital. Invidie politică? Orgoliu nemăsurat? Sau politică împotriva bucureștenilor? Spuneți voi, dragi prieteni de pe fb, cum se numește acțiunea domnului europarlamentar al PNL, Cristian Bușoi. De la înălțimea salariului de 15.000 de euro, el sigur nu are nevoie de spital de stat. Majoritatea covârșitoare a românilor are nevoie și de spitale de stat moderne. Chiar și cu această opoziție crâncenă a domnului Bușoi, care i-a amenințat pe consilierii PNL care votează pentru proiect cu excluderea din partid, va garantez că tot voi demara lucrările la Spitalul Metropolitan. Brătianu cred că se răsucește în mormânt cu așa urmași! Le mulțumesc consilierilor generali ai PSD, ALDE și PMP care au votat favorabil, cu gândul la bucureșteni, și nu la alte interese de partid sau de afaceri”, a mai scris primarul general.