Cu o pauză de doi ani, emisiunea MasterChef începuse bine însă producătorii au decis să sisteze temporar filmările. Unul dintre jurați, cunoscutul bucătar Joseph Hadad este motivul pentru aceste întreruperi ale filmărilor, având legătură cu religia acestuia.

Show-ul debutase pe locuri fruntașe la audiență deși fusese programat aproape în afara prime-time-ului.

„Sezonul cu numărul şapte va include probe noi, cu totul şi cu totul surprinzătoare, atât pentru concurenţi, cât mai ales pentru telespectatori. (…) De-a lungul sezonului, concurenţii vor fi puşi la grea încercare, atât din punct de vedere al rezistenţei, cât şi al creativităţii”, au spus producătorii emisiunii.

Cu toate acestea după doar câteva ediții filmările au fost întrerupte temporar, însă doar două zile. Juratul Joseph Hadad este originar din Ierusalim și respectă sărbătorile mozaice. De exemplu, vineri seara, la apusul soarelui, începe Sabatul, zi în care practicanții acestei religii se abțin cu desăvârșire de la orice activitate care se consideră muncă de către codul religios Halaha (corpus de legi religioase evreiești). Chef Joseph Hadad petrece tot acest timp în rugăciuni şi nu poate munci, susțin cei de la click.ro.