„F12berlinetta dezvoltă 740 CP în timp ce mașinile de Formula 1 de astăzi au între 740 CP și 750 CP. Prin urmare, noi oferim puterea unui monopost sub capota unei mașini de stradă”, a declarat Luca Cordero di Montezemolo, președintele Ferrari.
Poate și datorită acestei caracteristici unice, combinată cu o producţie anuală limitată la 800 de unităţi, clienţii care îşi doresc un Ferrari F12berlinetta trebuie să aştepte între nouă luni şi un an pentru a intra în posesia impresionantului vehicul care costă nu mai puţin de 274.000 de euro. Aritmetica simplă ne arată că pentru Berlinetta trebuie scoşi din buzunar câte 371 de euro pentru fiecare cal-putere.
Cel mai nou dintre cele numai cinci modele aflate în oferta legendarei mărci italiene are toate șansele să propulseze Ferrari către un nou an record în privința veniturilor și a profitului. „Din ultimele date pe care le-am văzut, suntem pe cale să transformăm acest an într-unul record pentru marca noastră”, a menționat Montezemolo.
Anul trecut, Ferrari a comercializat 7.195 de mașini înregistrând un profit operațional de 321 milioane de euro, ceea ce corespunde unei marje operaționale de 14%.
Cifrele aferente primului semestru din 2012 par să confirme estimările șefului Ferrari. Cele 3.664 de mașini comercializate în primul semestru reprezintă deja un record absolut pentru compania cu sediul la Maranello. Profitul net a atins 100,8 milioane de euro, în creștere cu 10% față de perioada ianuarie – iunie din 2011.
Vânzările-record din primul semestru al acestui an au însemnat și creșterea veniturilor subsidiarei Fiat – care comercializează modelele California, FF, 458 Italia, 458 Spider și F12berlinetta – cu 11,9%, până la 1,20 miliarde de euro.