Fenomenul care a schimbă trendul pe piaţa muncii. Doar timpul va spune dacă fenomenul numit „Marea demisioneală” se va accelera

O analiză Bloomberglaw. Toată lumea a devenit conștientă de provocările pe care pandemia le-a creat pentru lucrători și companii. Dar pentru unii, oportunitatea de a lucra de la distanță le-a oferit o nouă perspectivă privind revenirea la locul de muncă. Este și cazul avocaților.

Un sondaj Bloomberg Law’s Attorney Workload & Hours Survey a chestionat avocații despre așteptările actuale în ceea ce privește munca la birou și cea de la distanță. Rezultatele sunt uimitoare. În timp ce peste 40% dintre avocați spun că în prezent au o flexibilitate totală în ceea ce privește mediul de lucru, un sfert dintre ei susțin că vor să revină la birou doar trei zile pe săptămână.

În timp ce trei sferturi dintre respondenți au afirmat că sunt „oarecum mulțumiți de politicile actuale ale organizației lor, situația devine mai clară când se analizează cât de mulțumiți sunt avocații în privința politicilor legate de munca de la distanță, care în unele locuri au rămas în vigoare.

Aproape 90% dintre respondenți care au declarat că au o flexibilitate totală în ceea ce privește mediul de lucru sunt mulțumiți de politica organizației lor, comparativ cu doar 37% dintre respondenți care spun că vor să revină la birou.

Ce ar vrea avocații

Și răspunsurile la această întrebare variază foarte mult. La întrebarea despre mediul de lucru, doar 11% dintre respondenți spun că ar prefera să fie la birou cu normă întreagă. Un sfert dintre respondenți preferă să lucreze de la distanță una sau două zile pe săptămână, aproape 40% ar prefera să lucreze de la distanță 3-4 zile pe săptămână, iar un sfert dintre ei preferă să lucreze de la distanță cu normă întreagă.

Doar timpul va spune dacă fenomenul numit „Marea demisioneală” se va accelera

Există multe motive pentru care oamenii și-au părăsit în pandemie locurile de muncă. Fie că este vorba de creșteri salariale, medii de lucru mai bune și un echilibru mai bun între viața profesională și viața privată, mulți au decis în această perioadă că pot alege un job care să li se potrivească mai bine.

De aceea, dilema multora privind munca de acasă vs. munca la birou continuă să aibă un impact uriaș. Doar timpul va spune dacă fenomenul numit „Marea demisioneală” se va accelera, pe măsură ce unele organizații se vor strădui să aducă angajații la birou sau dacă oamenii vor fi mai mult decât fericiți să facă o separare fizică între locul de muncă și acasă.