"Eu am avertizat chiar dinainte de a fi ministru asupra faptului că unul dintre principalele motive pentru care CFR Marfă a ajuns să înregistreze pierderi atât de mari a fost acest gen de corupţie, şi anume înţelegeri dintre conducerile ministerului şi ale companiei, cu reprezentanţii companiilor private competitoare. Acestea, fiind informate cu privire la preţurile ofertate de către CFR Marfă, câştigau licitaţiile împotriva companiei de stat. Când am ajuns în funcţia de ministru, am făcut tot ce mi-a stat în putinţă pentru a termina cu acest flagel, iar rezultatul eforturilor mele s-au văzut prin faptul că, pe perioada mandatului meu, CFR Marfă a câştigat toate licitaţiile la care a participat", spune Fenechiu, cu referire la cazul Gruia Stoica şi licitaţia Complexului Energetic Oltenia, potrivit unui comunicat al PNL Iaşi.

Fenechiu îşi doreşte ca în cazul directorului CFR Marfă să se constate că nu a putut fi corupt şi îi transmite însănătoşire grabnică.

"În legătură cu domnul Dragoş Drăghici, în primul rând, vreau să îmi exprim amărăciunea cu privire la accidentul vascular cerebral pe care l-a suferit şi îi doresc o însănătoşire cât se poate de rapidă. Sper că domnul Drăghici a rămas acelaşi om integru pe care l-am cunoscut, care, cel puţin în discuţiile cu mine, a fost mereu cel mai mare duşman al acestui tip de afaceri. Am avut încredere deplină în dumnealui şi îmi doresc foarte mult ca, în urma tuturor cercetărilor, să se constate faptul că nu a putut fi corupt", a afirmat Fenechiu.AGERPRES