Germania a anunțat sâmbătă că numărul de infectări cu noul coronavirus a depășit 21.600 de persoane, iar cel al deceselor a ajuns la 75.

În aceste context, autoritățile iau în calcul o înăsprire drastică a măsurilor de împiedicare a răspândirii epidemiei de coronavirus, similare celor adoptate deja în Italia.

Astfel, dacă până acum restaurantele nu fuseseră închise, pentru că se impusese obligația de a păstra o anumită distanță între mese, se sâmbătă autoritățile au decis ca toate unitățile de acest tip să pună lacătul pe uși.

În context, un supermarket din Germania a luat decizia de a impune o supra-taxă pe cumpărarea excesivă de hârtie igienică.

Penurie de mărfuri

Magazinul percepe o taxă de 5 euro pentru al doilea pachet de hârtie igienică achiziționat, bani care merg într-un fond destinat combaterii epidmiei de coronavirus.

Trebuie precizat că magazinele din capitala germană au rămas ocazional fără anumite mărfuri, între care hârtie igienică, considerată a fi o problemă specială de aprovizionare în această perioadă marcată de criza provocată de noul coronavirus.

Angajaţii unui supermarket din centrului Berlinului spun că Angela Merkel este un client obişnuit al lor.

Cancelarul german a putut fi văzut vineri seara la un magazin în centrul Berlinului, cumpărând hârtie igienică, precum şi trei sticle de vin, a informat presa germană sâmbătă.