Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a vandut cele 24.606.813 de actiuni detinute la societatea Famos reprezentand 98,7% din capitalul social companiei Top Genko din Arad, contra sumei de 6,34 milioane de dolari, informeaza AVAS.

Pretul pachetului de actiuni a reprezentat peste 1 milion de euro si a fost achitat integral la data semnarii contractului (31 august 2007). Top Genko s-a angajat la investitii tehnologice de peste 5 milioane de euro in urmatorii 5 ani, investitii de mediu de 54.000 de euro in termen de un an si peste 250.000 de euro capital de lucru in termen de maxim de 60 de zile de la semnarea contractului de vanzare-cumparare. 

De asemenea, cumparatorul s-a obligat sa determine societatea sa achite toate datoriile catre AVAS, in valoare de 718.316 lei, in termen de 60 de zile de la transferul dreptului de proprietate. Top Genko s-a  angajat sa nu instraineze sub orice forma, sa nu inchirieze si sa nu greveze cu sarcini, activele societatii care concura la realizarea activitatii principale pentru o perioada de 5 ani, iar pentru garantarea realizarii investitiilor, cumparatorul a semnat cu AVAS si un Contract de Garantie Reala Imobiliara.

 

Sursa: Capital