Proiectul, care va fi ridicat pe terenul fostei fabrici Simerom din zona Gării, a fost lansat iniţial în 2008, a fost amânat de criză, iar acum implică o investiţie aproape la jumătate din valoarea celei din perioada de vârf. Dacă în 2008 dezvoltatorii mallului vorbeau de o investiţie de 120 mil. euro, în noua variantă costul a scăzut la circa 70 mil. euro.

Mallul sibian va avea o suprafaţă închiriabilă de 42.000 mp împărţită la 160 de magazine şi va fi susţinut de un hipermarket Kaufland.

Familia Tănăsoiu, reprezentată de Emil şi Daniel Tănăsoiu, a obţinut avizele Primăriei Sibiu şi a desemnat compania de consultanţă imobiliară Cushman&Wakefield Echinox drept consultant exclusiv pentru închirierea proiectului. De arhitectura mallului se ocupă firma Chapman Taylor.

Acesta ar fi primul mall din Sibiu, oraş care mai dispune de parcul de retail Shopping City Sibiu cumpărat de NEPI pentru 110 mil. euro.

Familia Tănăsoiu, prezentă în ultima ediţie a Top 300 Capital cu o avere estimată la 32-34 mil. euro, este cunoscută pentru vânzarea parcului de afaceri S-Park din zona Piaţa Presei Libere pentru 100 mil. euro către austriecii de la Immofinanz.

Compania are în diferiete etape de dezvoltare un proiect rezidenţial în nordul Bucureştiului şi încă două clădiri de birouri tot în Capitală. În 2014, familia Tănăsoiu a vândut către Mega Image terenul pe care belgienii şi-au construit supermarketul din Piaţa Sudului, în plus a încasat circa 6 mil. euro pentru sediul companiei Danone din Colentina.