Familia Luizei a avut luni seară prima reacție după ce Iohannis a cerut demisia șefului DIICOT. Bunicul Luizei consideră că Felix Bănilă este lipsit de onoare și este depășit de evenimentele din ultima perioadă.

„Am văzut şi noi aseară ca domnul perşedinte Iohannis i-a cerut să-şi dea demisia, dar dumnealui spune că numai laşii îşi dau demisia, dar el nu e suficient că e laş, e un om lipsa de onoare şi demnitate. În cazul Caracal nu şi-a făcut datoria. A vorbit la întâmplare, lucrurile şi evenimentele l-au depăşit. Nu şi-a făcut datoria şi nu are demnitate, lipsa de personalitate şi demnitate, e mai mult decât laş. Nu a făcut nimic, mai mult a amânat şi tergiversat cercetările. (…) În urma evenimentelor de vineri, am impresia ca l-a impresionat si pe el (n.r. Klaus Iohannis) ce a vazut şi de ce sunt în stare aceşti funcţionari de stat”, a spus bunicul Luizei la România TV.

Klaus Iohannis i-a cerut, luni seară, procurorului şef al DIICOT demisia din cauza dosarului Caracal. Cu toate acestea, Felix Bănilă a reacţionat la cererea preşedintelui Klaus Iohannis de a-şi prezenta demisia, spunând că aceasta este un act unilateral de voinţă, „dar sunt împrejurări în care aceasta ar putea reprezenta expresia unui om laş şi poate chiar lipsit de responsabilitate”. Mai mult, șeful DIICOT a anunțat că se află în concediu, însă nu renunță la funcție.