Pe un teren cumpărat recent în nordul Bucureştiului, între oraş şi aeroportul din Otopeni, WDP va construi un centru de distribuţie pentru retailerul Decathlon. Depozitul va avea o suprafaţă de circa 22.000 mp, va dispune de un mezanin de 6.000 mp şi încă 10.000 mp pentru extinderi viitoare. Decathlon îşi va alimenta magazinele cu marfă din acest depozit şi a semnat un contract pe 30 de ani, cu posibilitate de întrerupere după şapte ani. Proiectul urmează a fi livrat chiriaşului în prima jumătate a anului viitor.

Belgienii au mai semnat un angajament cu furnizorul de servicii logistice KLG, sfătuit de consultanţii JLL România să meargă în Cluj-Napoca. WDP va construi pentru ei în această toamnă un depozit de 5.000 mp. KLG va închiria proprietatea pe o perioadă de cinci ani. Pe acelaşi lot de teren va mai fi ridicat un depozit şi pentru Gebruder-Weiss. Acesta va avea o suprafaţă de 2.400 mp, cu posibilitate de extindere viitoare, şi va fi livrat chiriaşului în primul trimestru de anul viitor.

Dezvoltatorul estimează un randament brut de pe urma închirierii celor trei depozite de circa 9%. Odată finalizate, proprietăţile vor ridica valoarea investiţiilor companiei în România la peste 150 mil. euro, sumă care include şi parcurile solare construite în Săruleşti şi Fundulea şi panourile instalate pe acoperişul unora dintre proiectele locale ale belgienilor. La încheierea investiţiei, WDP va avea 15 clădiri în România, cu o suprafaţă totală de circa 150.000 mp, ceea ce o plasează pe locul patru într-un top al celor mai mari proprietari de spaţii logistice, după CTP, P3 şi Alinso.

Prin intermediul firmei WDP Development RO, deţinută în proporţie de 51% de WDP şi 49% de omul de afaceri Jeroen Biermans, belgienii au împrumutat la începutul acestui an 25 mil. euro, pe şase ani, de la BNP Paribas Fortis, pentru finanţarea activităţilor locale.

WDP este controlată de familia Jos De Pauw care ocupă locul 44 într-un top al celor mai bogate familii din Belgia, cu o avere estimată la 391 mil. euro, potrivit publicaţiei De Rijkste Belgen. Averea familiei este clădită pe dezvoltatorul de spaţii industrial-logistice Warehouse & Distribution De Pauw, care a ajuns lider de piaţă în Belgia şi Olanda.