Compania spaniola Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) angajata de statul bulgar, cat si de cel roman pentru constructia podului de la Vidin-Calafat (sau „Podul Dunare 2”, cum ii zic bulgarii) a solicitat o extindere a termenului de finalizare precum si o majorare a costurilor initiale. Motivul a fost constituit din faptul ca a fost necesara executarea unor studii geologice, care nu erau prevazute in planul initial. Studiile au fost solicitate de inginerii de proiect de la Inger si High-Point Rendel, si au fost deja platite de FCC din fonduri proprii.
Ca si la noi, seful diviziei din cadrul MInisterului de Transporturi bulgar care se ocupa de proiect a refuzat sa dea detalii despre sumele care vor fi achitate , putand sa declare doar ca termenul final va fi amanat cu patru luni. De asemenea, factura va mai creste ca urmare a majorarii pretului de transport a utilajelor care vor fi instalate in santier.

Costurile initiale estimate au fost de 226 milioane euro, dintre care 70 milioane provin din fonduri ISPA, care mai pot fi utilizate pana in 2010.

Sursa: Dnevnik (Bulgaria)