Escrocii canadieni utilizează din ce în ce mai mult reţelele de socializare disponibile pe internet, pentru a comite fraude financiare, potrivit Serviciului canadian de Informaţii.

Tehnicile de telemarketing sunt încă foarte populare în rândul celor care fac fraude. Totuşi, reţelele de genul MySpace şi Facebook, precum şi serviciile de mici anunţuri pe internet – Craiglist şi Kijiji – oferă noi posibilităţi, se arată în raportul serviciului canadian pentru anul 2010.

Escrocii „pot utiliza aceste site-uri pentru a emite eficient şi anonim comunicate false de presă şi materiale promoţionale în aparenţă autentice. Totodată, ei se pot folosi de site-urile de socializare pentru a vinde liste de victime şi pentru a recruta complici“, evidenţiază rapotul de 47 de pagini privind crima organizată.

„Grupările criminale se adaptează constant, cu scopul de a exploata oportunităţile care le aduc profituri ilicite, recurgând la tehnologiile de comunicare şi transport ce le permit extinderea domeniului de aplicare şi a amplorii activităţilor lor ilegale“, a afirmat un oficial al Serviciului de Informaţii canadian.

SURSA: Agerpres