Se lansează o nouă rețea socială. Este vorba de Facebook Campus, care va fi destinată pentru studenţii aceleiaşi facultăţi. Campus vrea să devină o reţea socială privată, în sensul că în loc să fie disponibilă tuturor, va putea fi folosită doar de studenţi.

Studenţii aceleiaşi facultăţi au în Campus un mediu social doar al lor, în care pot comunica, pot crea şi organiza grupuri tematice, pot organiza evenimente şi pot primi mesaje din partea conducerii administrative.

Disponibilă la început în 30 de colegii din Statele Unite, Campus poate fi folosită pe baza unei adrese de email @edu şi va fi accesată din cadrul aplicaţiei Facebook, unde va deveni una din multele secţiuni ale tab-ului More.

Cei de la  Facebook sunt de părere că reţelele sociale nişate, cum este și cea în cauză – Campus, sunt mai necesare ca niciodată în contextul pandemiei.

Facebook vrea să cucerească segmentul tânăr al populației pentru că în acest moment a primit o lovitură din partea altor aplicații precum Snapchat, Instagram şi TikTok.

De altfel, Facebook a mai facut o schimbare majoră chiar de curând. Gigantul american a vrut să vadă dacă accesul rapid la alte două feed-uri, pe lângă cel generat de algoritm, va fi apreciat de utilizatori şi va creşte timpul petrecut de aceştia în reţea. Astfel, cei de la Facebook au scos o versiune a aplicaţiei în care fluxul algoritmic nu este singura opţiune uşor accesibilă utilizatorilor. Lângă feed-ul actual, mai există unul pentru cele mai recente postări şi unul pentru postările deja văzute.

Iar interfaţa versiuni testate de Facebook se bazează pe tab-uri. Există trei tab-uri care facilitează accesul, după preferinţă, la cele trei tipuri de fluxuri: cel stabilit de algoritm, cel în care postările sunt ordonate invers cronologic şi cel în care apar toate postările văzute.

Facebook speră că, având acces rapid la aceste tipuri de sortare a conţinutului, utilizatorii vor petrece mai mult timp în cadrul reţelei.