‘Paginile de Facebook pot fi anonime şi acest lucru este cu adevărat important, oamenii încep astfel revoluţii’, a comentat miercuri directoarea de operaţiuni a companiei, Sheryl Sandberg, într-o conferinţă în California. ‘Însă în ceea ce priveşte tipul de umor foarte vulgar vizând femeile sau oricare alt grup, nu vom mai permite ca astfel de pagini să rămână anonime’, a promis responsabila.

Vicepreşedinta care se ocupă de politica publică a reţelei sociale, Marne Levine, a afirmat marţi că Facebook ‘îşi va completa analiza şi îşi va actualiza liniile directoare’ privind comentariile ostile, în urma discuţiilor avute cu experţi juridici, cu organizaţii pentru drepturile femeilor sau alte grupuri ‘care s-au confruntat istoric cu discriminarea’.

‘În ultimele zile, a devenit clar că sistemele noastre de identificare şi suprimare a conţinuturilor care incită la ură nu funcţionează atât de eficient pe cât ne-am dori, în special în privinţa incitării la ură împotriva femeilor’, a recunoscut Levine într-un comunicat. ‘În unele cazuri, conţinuturi care ar fi trebuit suprimate sunt sau au fost evaluate conform unor criterii depăşite’, a adăugat aceasta.

Schimbarea de politică a fost anunţată la o săptămână după lansarea unei campanii de către grupul Women, Action & The Media, potrivit căruia reţeaua socială ‘permite de mult timp conţinuturi care aprobă violenţa împotriva femeilor’.

Majoritatea conţinuturilor vizate de aceste proteste au fost retrase de pe site, a dat asigurări Sheryl Sandberg. ‘Unele publicări se află încă pe site pentru că nu este vorba de conţinut ostil sau care incită la violenţă, sunt doar pagini dezgustătoare, deplasate sau oribile, pe care nu le susţinem’, a mai indicat responsabila.

‘Le examinăm pe toate şi le explicăm autorilor că, dacă ei doresc ca paginile respective să rămână pe Facebook, trebuie să-şi publice numele pe ele’, a continuat aceasta, subliniind că o mare parte din utilizatori aleg apoi să nu mai publice aceste conţinuturi. AGERPRES