Dan Negru, înainte de a deveni prezentator, a fost contabil. Și pentru că absolvise un liceu cu profil economic, dar nu a intrat din prima la facultate, s-a angajat în domeniu.

“Am terminat liceul Economic, un liceu greu înainte de ’89 și pentru că nu am intrat din prima la facultate am fost contabil. Apoi, m-am ținut doar de jurnalism, pe care încerc în anii ăștia să-l studiez mai bine printr-un doctorat la care am ajuns în anul trei. E de învățat la orice vârstă. Sunt cel mai vârstnic doctorand și în grupa mea sunt doar puști de 20 de ani. Colegii mei, doctoranzi, nici nu erau născuți când eu eram veteran deja în revelioane”, a povestit Dan Negru, potrivit click.ro.

Dan Negru ”Televiziunile private, alea care existau, păreau niște buticuri la colț de stradă”

Dan Negru a povestit și cum a ajuns să lucreze în televiziune.

“Lucram la radio și pe atunci radioul era în aceeași instituție cu televizunea. Era RadioTelevziunea Română. Nu mi-a plăcut la început. Îmi părea mai cu ștaif radioul. Radio Televiziunea Română era la vremea aia cea mai serioasă instituție media din România. Televiziunile private, alea care existau, păreau niște buticuri la colț de stradă în comparație cu Radio Televziunea Română. De asta, decăderea de azi e inexplicabilă”, a mai spus Dan Negru.

“Valeriu Lazarov m-a influențat decisiv”

Prezentatorul a fost întrebat și care este omul care l-a influențat cel mai mult în carieră.

“E imposibil să fac un clasament. Dar ca meserie și om care m-a influențat decisiv, Valeriu Lazarov. E cel mai important producător tv român din toate timpurile, pentru că a fost singurul recunoscut pe piața mondială. Noi, toți ceilalți, suntem de la Constanța, la Arad. Și cam atât. Lazarov era internațional”, a declarat Dan Negru.