Weber, divizia de mortare a Saint-Gobain Construction Products România, parte a grupului francez Saint-Gobain, produce, începând din 9 iulie, la Stroieşti, mortare uscate şi va avea o linie profesională de colorare a tencuielilor decorative. Noua unitate are o capacitate de producţie de 100.000 de tone anual şi va deservi, pentru început, judeţele din nordul Moldovei.
”După anul 2012, an în care am reuşit o reaşezare a politicii noastre comerciale şi recâştigarea poziţiei în piaţă, am decis că este momentul să facem un pas menit să contribuie la consolidarea noastră pe piaţă. (…) Proximitatea faţă de client este una din direcţiile strategice majore ale Saint-Gobain Weber. Prin fabrica din Stroieşti dorim să fim mai aproape de clienţii noştri din Moldova, facilitând accesul acestora la soluţiile, produsele şi serviciilor noastre. Prin diminuarea costurilor de transport respectăm angajamentul Saint-Gobain Weber de a fi responsabili faţă de mediul înconjurător”, a declarat Mircea Popescu, manager general în cadrul Saint-Gobain Construction Products România – Weber Business Unit.
Saint-Gobain Construction Products România – Weber Business Unit face parte din grupul francez Saint-Gobain, cel mai mare producător mondial de materiale de construcţii. Weber deţine în România alte două unităţi de producţie a mortarelor uscate şi adezivilor şi operează şase centre de colorare a tencuielilor decorative. Compania a anunţat, recent, o creştere cu 10% a afacerilor din 2012, faţă de nivelul din 2011. Pentru anul în curs echipa managerială estimează o menţinere a trendului ascendent şi preconizează o creştere a vânzărilor cu 10%.
Sursa: Agerpres