OMV Petrom și Saint-Gobain, acord pentru achiziția de energie electrică din surse regenerabile

Saint-Gobain România și OMV Petrom semnează un acord pentru achiziția de energie electrică din surse regenerabile pentru toate siturile Saint-Gobain la nivel local.

În baza acestui acord, OMV Petrom va furniza în următorii cinci ani aproximativ 800 GWh de energie verde în 14 locații Saint-Gobain din România, contribuind astfel la obiectivele de sustenabilitate ale Grupului și la eforturile de decarbonizare ale Saint-Gobain. Livrările vor începe în ianuarie 2026 și energia va fi obținută din surse eoliene și fotovoltaice.

Odată cu această investiție, Saint-Gobain România va acoperi 100% din necesarul de energie la toate punctele sale de lucru: Saint-Gobain Glass (Călărași), Saint-Gobain Isover (Ploiești), Saint- Gobain Rigips (Turda și Cheia), Saint-Gobain Weber (Turda, Brănești, Suceava), Duraziv (Popești Leordeni), Saint-Gobain Prime Glass Working (Vălenii de Munte) și Chryso Romania (Ariceștii Rahtivani).

„Prin Strategia 2030, ne-am angajat să susținem tranziția energetică în România și în regiune, cu investiții de circa 11 miliarde de euro până la sfârșitul acestui deceniu, din care circa o treime vor susține proiecte cu emisii scăzute și zero de carbon. Am făcut pași importanți în dezvoltarea unui portofoliu de proiecte de energie din surse regenerabile, care vor intra treptat în producție în anii următori.

Suntem încântați să anunțăm acest acord cu Saint-Gobain – este mai mult decât un contract de vânzare a energiei, este un parteneriat pentru un viitor cu emisii reduse de carbon pentru industria românească”, a declarat Franck Neel, membru al directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea de Gaze și Energie.

„Acordul marchează încă un moment de referință în parcursul Saint-Gobain de a-și reduce emisiile din domeniile de aplicare 1 și 2 cu 33% până în 2030 – față de 2017 și de a atinge „zero emisii nete” până în 2050. Suntem încântați să avem alături parteneri de încredere precum OMV

Petrom pentru a ne putea continua călătoria spre un viitor mai verde. La Saint-Gobain, ne orientăm cu prioritate către surse de energie prietenoase cu mediul, în paralel cu eficientizarea permanentă a proceselor de producție pentru reducerea emisiilor de carbon și a consumului de energie pentru a face lumea un loc mai sustenabil în care să locuim, în linie cu scopul nostru – MAKING THE WORLD A BETTER HOME”,  a spus Ovidiu Păscuţiu, CEO Saint-Gobain România.

Saint-Gobain, OMV Petrom
Semnarea acordului Saint-Gobain, OMV Petrom / SURSA FOTO: Saint-Gobain

Despre Saint-Gobain

Lider mondial în domeniul soluțiilor ușoare și sustenabile pentru construcții, Saint-Gobain proiectează, produce și distribuie materiale și servicii pentru piețele industriale și de construcții. Soluțiile sale integrate pentru renovarea clădirilor publice și private, pentru construcțiile ușoare și decarbonizarea construcțiilor și a industriei sunt dezvoltate printr-un proces continuu de inovare și oferă durabilitate și performanță. Angajamentul Grupului este ghidat de scopul său, „MAKING THE WORLD A  BETTER HOME”.

Compania a înregistrat vânzări de 47,9 miliarde EUR în 2023 la nivel global și are 160,000 de angajați care activează în 76 de țări

Grupul s-a angajat să atingă neutralitatea emisiilor de carbon până în 2050

În România, Saint-Gobain furnizează produse și soluții din gamele Abrasives, Glass, Saint-Gobain Prime Glass Working, Sekurit, ISOVER, PAM, Rigips, Weber, Duraziv şi Chryso, cumulând aproximativ 2000 de angajați în 14 situri industriale situate în Brăneşti, Călăraşi, Ploieşti, Satu-Mare, Turda, Suceava, Vălenii de Munte, Popești Leordeni şi Ariceştii Rahtivani. Pentru mai multe informații despre Grupul Saint-Gobain în România, vizitați www.saint-gobain.ro.